Class/Bell Schedule

Sacramento City Unified School District’s bell schedules accommodate teacher planning and collaborative time as per the Sacramento City Teachers Association agreement.

2021-2022 Daily Schedule
AM EK/Kinder: 8:00 AM-11:20 AM
PM EK/Kinder: 11:25 AM-2:57 PM
*Early dismissal: 1:57 PM Thursdays
Grades 1-8: 8:00 AM-2:12 PM
*Early dismissal: 1:12 PM Thursdays

GRADES BELL SCHEDULES

Primary | Grades 1-3
*Early dismissal: 1:12 PM Thursdays

8:00 – 9:55 | Instruction [115 minutes]
9:55 – 10:15 | Recess [20 minutes]
10:15-11:45 | Instruction [90 minutes]
11:45-12:40 | Lunch/Recess/Prep [55 minutes]
12:40 – 2:12 | Instruction [92 minutes]
Total Instruction Time: 297 minutes

Intermediate | Grades 4-6
8:00 – 10:15 | Instruction [135 minutes]
10:15-10:35 | Recess [20 minutes]
10:35-12:05 | Instruction [90 minutes]
12:05-12:40 | Lunch/Recess/Prep [35 minutes]
12:40 – 2:12 | Instruction [92 minutes]
Total Instruction Time: 317 minutes

Middle School | Grades 7-8
8:00 – 10:15 | Instruction [135 minutes]
10:15-10:35 | Passing/break [20 minutes]
10:35-12:34 | Instruction [119 minutes]
12:34 – 1:10 | Lunch/Recess [36 minutes]
1:10 – 1:12 | Passing period [2 minutes]
1:12 – 2:12 | Instruction [60 minutes]
Total Instruction Time: 314 minutes

Middle School | Grades 7-8 | Early Dismissal Thursdays
8:00 – 10:15 | Instruction [135 minutes]
10:15-10:35 | Passing/break [20 minutes]
10:35-12:34 | Instruction [119 minutes]
12:34 – 1:12 | Lunch/Recess [38 minutes]
Total Instruction Time: 254 minutes

_____________________________________

Short Day Schedule
no change for EK/Kinder classes
Grades 1st – 3rd: 8:00 AM-12:20 PM
Grades 4th – 6th: 8:00 AM-12:25 PM
Grades 7th & 8th: 8:00 AM-12:20 PM

Primary | Grades 1-3
*Early dismissal: 1:12 PM Thursdays
8:00 – 9:55 | Instruction [115 minutes]
9:55 – 10:20 | Recess [25 minutes]
10:20-12:20 | Instruction [120 minutes]
12:20 | Lunch/Dismissal
Total Instruction Time: 235 minutes

Intermediate | Grades 4-6
8:00 – 10:14 | Instruction [134 minutes]
10:14-10:30 | Recess [16 minutes]
10:30-12:25 | Instruction [115 minutes]
12:25 | Lunch/Dismissal
Total Instruction Time: 249 minutes

Middle School | Grades 7-8
8:00 – 10:15 | Instruction [135 minutes]
10:15-10:35 | Passing/break [20 minutes]
10:35-12:20 | Instruction [105 minutes]
12:20 | Lunch/Dismissal
Total Instruction Time: 240 minutes

CALENDAR REMINDERS

Wed. September 28, 2021 | School Site Council, 3:30pm (zoom)

Wed-Thu October 6-7 | Picture Days (info TBA)

Thu. November 11, 2021 | Veteran’s Day (no school)


ATTENDANCE REPORTING

Email: alicebirneyattendance@gmail.com
or call: 916-395-4510, press 1

Please include the following information:
Parent’s name
Child’s full name
Teacher’s name
Date(s) of absence
Reason for absence


Connect with us!